Rallyt börjar närma sig och frågorna hopar sig. Varför är deltagarna i Daghemmet Blåklockan så blodiga? Varför har de sjukhuskläder på sig och vad är det egentligen i katetrarna? Alla dessa frågor, och många fler kommer att få sina svar. För nu börjar vi ladda för rallyt genom att publicera historien om Daghemmet Blåklockan i bloggform på hemsidan och här, varje dag fram till rallyt! Häng med för att få svar på frågor du inte ens visste att du ville ställa!

1.
Hjärtligt välkomna till Daghemmet Blåklockan! Här arbetar vårdbehovskoordinatorn chef-Birgit, sjukgymnasten Sussi, och vårdbiträdet Zenita, som tuggar på ett tuggummi med en fimp i. De intagna heter Riitva, Blåshorns-Dagny och Tore.”Det här är världens bästa ställe”, säger chef-Birgit. ”Passerad mat, frivillig inlåsning, och alla som vill får en egen kateter!” Hon lyfter på tunikan.”Titta, jag har en insatt själv. Jag spar säkert 7 minuter om dagen på att slippa gå på toa!”

Vårdbiträdet Gula Blend-Zenita sopar efter Daghemmets julgransplundring. Granbarren häller hon i den ’spännande grytan’ som serveras till kvällsmat. Boende Riitva reser sig i indignation över denna bristfälliga livsmedelshantering men chef-Birgit lugnar henne genom att utlova en kurs i hur man gör ballongdjur av katetrar.